Home Contact
Koordirigent

Harry Hamer is momenteel dirigent van 2 grote gemengde koren en valt regelmatig in bij andere koren. Belangrijk is dat de koren ingespannen en tegelijkertijd ontspannen bezig zijn en lekker zingen. Ook mag de grote sociale waarde van een repetitieavond niet worden vergeten. Het moet gedisciplineerd gezellig zijn, maar er moet tevens hard gewerkt worden. De leden hebben dan ook het gevoel dat ze geen repetitie kunnen missen en komen daarom trouw en met veel plezier naar de repetitie-avonden toe.

De verstandhouding tussen de 2 koren is uitstekend te noemen. Zo worden regelmatig samen concerten gegeven en zijn een aantal cd's uitgebracht. Regelmatig zijn de koren (afzonderlijk en/of samen) te zien in het  programma "Nederland Zingt".  Ook werd in 2004 gezamenlijk meegewerkt aan een DVD - opname. In november 2010 werd gezamenlijk een concertreis ondernomen naar Tielt in België en werd een concert gegeven in de Sint Baafskathedraal in Gent. Op 3 mei 2016 hebben de beide koren een "Airgunnersconcert" gegeven in de Ark te Dronten.

Hervormd Kerkkoor Kampen

Het koor werd op 7 maart 1938 opgericht op initiatief van Ds. Gijsman samen met een groep jonge mensen vanuit de Hervormde kerk van Kampen. Van meet af aan werd meegewerkt aan de jeugddiensten in de Bovenkerk,  te Kampen, de thuishaven van het Hervormd Kerkkoor.

Grote bloei kende het koor in de jaren zestig van de 20e eeuw o.l.v. dirigent Willem Hendrik Zwart. Naast het grote koor kende men toen ook een Meisjeskoor en een groot kinderkoor. In die tijd begonnen ook de grote concertreizen. Deze voerden het koor naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada, en later ook naar de diverse Oostbloklanden als Hongarije en Polen.

Deze lijn werd doorgezet o.l.v. Jaap Neuteboom (van 1974 tot 1994) en zijn opvolger Harry Hamer. Nadat deze vanaf 1973 organist was van het Meisjeskoor en vanaf 1984 vaste begeleider van het Hervormd Kerkkoor, werd hij in 1994 benoemd tot dirigent van dit koor. Momenteel  telt het koor ongeveer 125 zingende leden en wordt er gerepeteerd op de woensdagavond in de historische Lemkerzaal van de Broederkerk te Kampen.

Op 9 maart 2013 werd een jubileumconcert gegeven  ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het koor. Hieraan werd meegewerkt door het Nationaal Strijkorkest, pianist Johan Bredewout en organist Gerwin van der Plaats.

7 maart 2018 is de dag dat het Hervormd Kerkkoor 80 jaar bestaat. Ook dan wordt een jubileumconcert gegeven m.m.v hetzelfde orkest, Hendrie Westra - slagwerk en pianist Ronald IJmker. Het Reil koororgel van de Bovenkerk wordt weer bespeeld door vaste organist Gerwin van der Plaats

Van 2 - tot en met 5 oktober 2015 werd tijdens een zeer succesvolle concertreis naar Parijs gezongen in de bekende kathedralen Saint Sulpice en Saint Eustache.

Ook van 5 t/m 8 oktober 2018 staat weer een concertreis op het programma. Dit keer naar Berlijn


Het is voor zowel koor als dirigent een enorm voorrecht te kunnen zingen en musiceren in de geweldige Bovenkerk met haar onnavolgbare Hinsz - orgel. 2e dirigenten zijn Marijn de Jong en  Herman Kamp. 

Interkerkelijk Kerkkoor Dronten (I.K.K.)

Opgericht in september 1966 heeft het koor een enorme staat van dienst opgebouwd binnen de kerken van de nog jonge plaats Dronten. Met haar 100 leden is dit het grootste gemengde koor van de provincie Flevoland. Doelstelling is het door koorzang en muziek verrijken van de erediensten in Dronten en wijde omgeving. Zo wordt regelmatig gezongen in Kampen, Swifterbant en Amersfoort. Op projectbasis worden jaarlijks een aantal concerten gegeven. Afwisselend is dat een Kerstconcert, een Passieconcert, een najaarsconcert of een voorjaarsconcert. Een vast gegeven is het zogenaamde "Airgunnersconcert" in de eerste week van mei, waarbij een groot aantal voormalige Engelse boordschutters uit de 2e Wereldoorlog aanwezig zijn. Het koor geniet bekendheid via radio en televisie en van de cd's. Harry Hamer is sinds januari 1980 dirigent van dit koor en heeft in al die jaren een duidelijk stempel op de koorklank gezet. 2e dirigent is Herman Kamp en vaste begeleider is Gerwin van der Plaats. De  repetitieavond van het koor is op donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Ontmoetingskerk te Dronten.

Op zaterdag 29 oktober 2016 heeft het koor haar 50- jarig jubileum gevierd tijdens een jubileumconcert in de Ark te Dronten. Hieraan werd medegewerkt door het Groot Nationaal Strijkorkest en slagwerker Hendrie Westra.

Eerdere koren

Harry Hamer is als dirigent actief sinds 1974. Onder zijn leiding stonden de volgende koren:

- Kinderkoor " De Lenteklokjes" te Kampereiland  (1974 - 1993)
- Hervormd Kinderkoor (onderdeel Herv. Wijkkoor) te Kampen (1974 - 1979)
- Chr. Mannenkoor Meppel (1976 - 1990)
- Chr. Gemengd koor "Hallelujah" te Wezep  (1990 - 2000)
- Oosterwolds Gemengd Christelijk Koor (1981 - 2007)

Als invallend dirigent is hij regelmatig te vinden bij o.a. het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden - Grafhorst, Het Chr. Gereformeerd kerkkoor "Zingend Getuigen"  te Kampen en het Christelijk regionaal koor "Voices".

Copyright © Harry Hamer | All rights reserved | Disclaimer | Realisatie: Post Automatisering